Meteen naar de inhoud
Home » IPL ontharen

IPL ontharen

Je hoort steeds meer over IPL ontharen. Maar wat is het precies? En wat zijn de verschillen met de traditionele ontharingsmethoden? Hieronder wat uitleg over de verschillende technieken.

Soorten van ontharen

 • Harsen : de behandeling is pijnlijk en de haren komen binnen 2 weken terug.
 • Scheren : is snel gedaan maar de haren komen ook weer supersnel terug. Uw haren worden dikker en zwarter en uw huid gevoeliger.
 • Ontharingscrème : ook bij deze behandeling wordt alleen de haar boven het huidoppervlak verwijderd zoals bij scheren. De eiwit-oplossende ingrediënten tasten ook uw huid aan, en binnen een paar dagen zijn de haren weer terug.
 • Elektrisch ontharen : deze behandeling kan pijnlijk zijn, is duur en meestal een meerjarenplan.
 • Laseren: deze methode was een doorbraak in het ontharen. Maar helaas is deze behandeling erg duur en pijnlijk en heeft deze vaak bijverschijnselen.
ipl_ontharen_been

IPL Behandeling

U krijgt lichtflitsen op uw huid, die u nauwelijks voelt. Na de behandeling ziet u niets aan de huid. De lichtflits zet namelijk om in warmte en gaat via het pigment in de haarwortel. De warmte vernietigd de wortel en de haar kan op die plaats niet meer terug komen. Hieronder ziet u een doorsnede van de huid. De zwarte pijl geeft de haarwortel aan die vernietigd wordt door flitslicht.

Haren groeien namelijk in verschillende groeifasen. Alleen de haren die in de anagene fase zitten kunnen definitief vernietigd worden. Dus het is nodig om een aantal keren terug te komen om al die haren in de anagene fase te kunnen pakken. Hierboven ziet u de verschillende haargroeifasen. We kunnen alleen het haar in de anagene fase vernietigen. Na elke behandeling zal u na 10-15 dagen het resultaat zien; de haren die in de anagene fase zaten en vernietigd zijn, vallen vanzelf uit. Dus die komen niet meer terug! Ideaal toch? Dus waarom nog harsen, scheren of moeilijk doen? Stap over op deze revolutionaire manier van ontharen!

Verder informatie

 • De haren voor de behandeling 1 maand niet meer harsen of epileren
 • Voor het ontharen mag de huid 1 week voor & 1 week na de behandeling niet in de zon
 • Voor de behandeling van het ontharen van de oksels geen deo gebruiken
 • Het resultaat en het aantal behandeling is afhankelijk van verschillende factoren:
  – Lichamelijk: zoals haardiktes en haarkleur
  – Persoonlijk: zoals verschil per persoon in de hormoonhuishouding.
 • IPL is semi definitief. Na behandeling ongeveer 1 x per jaar herhalen voor een blijvender resultaat.

Meer informatie over IPL ontharen